Matematik

Lineære funktionerlineære funktion

01. januar 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En linje har hældningstallet 1/2 og går gennem punktet (-6,2)

I hvilket punkt skærer linjen Y-aksen?

Jeg beder ikke om et svar, jeg beder om et svar på hvordan man finder "linjen" så man kan tegne skæringslinjen :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Afsæt punktet i et koordinatsystem

tegn 1 til højre og 1/2 op. gentag dette et par gange, så du har retningen for linien og tegn den derefter

forlæng linien til den skærer y-aksen og aflæs skæringspunktet.


Svar #2
01. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Svar #3
01. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg skal oprette en ny tråd, men jeg skriver det alligevel her.. :p

En linje har hældningen -4,4 og 4,-4, hvordan kan den få hældsningtallet -1? Jeg har sat det ind i y2-y1/x2-x1, dog uden det store held.. Håber i kan forklare mig hvorfor :)

Desuden skal jeg spejle den i Y-aksen, kan i forklare mig hvordan man gør det? :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du mener vel, at linien går gennem de to punkter (-4 ; 4) og (4 ; -4) ? Så benytter man det velkendte udtryk til at beregne hældningskoefficienten

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (-4 -4) / (4 - (-4)) = ...

Liniens spejlbillede går så gennem de to punkter (4 ; 4) og (-4 ; -4) . Spejlbilledet af punktet (x,y) i y-aksen har koordinaterne (-x,y) .


Svar #5
02. januar 2013 af Gliates (Slettet)

# 3

Vil det sige, at den spejlede linje ligger på (4,4) og (-4,-4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Liniens spejlbillede er den spejlede linie. Se #4.


Svar #7
02. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Jeg kan bare ikke forstå hvorfor det nye hældsningstal giver 1.. Hvordan kan -4-4/-4-4 = 1.. Hvordan kan det gå hen? .. -4-4, det er da -8..


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. januar 2013 af mette48 (Slettet)

-4-4/-4-4 = =-8/-8 = 1     (du har samme tæller og nævner, så kan brøken forkortes til 1)


Svar #9
03. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for svarene folkens :-)


Skriv et svar til: Lineære funktionerlineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.