Kemi

Titrering [simpel opgave]

03. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: C-niveau

15mL af en vandig opløsning af natriumhydroxid titreres med 0.015M saltsyre. Ækvivalenspunktet nås ved tilsætning af 20 mL saltsyre.
Hvad er koncentrationen af natriumhydroxid i opløsningen inden titrering? :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
03. januar 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er nemlig en simpel opgave.

Det første ved den her slags opgaver er, at du skal skrive reaktionsskemaet op:

NaOH + HCl --> NaCl + H2O

Som du kan se bruger du én NaOH for hver gang du bruger én HCl. Du kan beregne hvor stor en stofmængde (og husk, at det er vigtigt, at du bruger stofmængden!) af HCl du har brugt:

n(HCl) = V(HCl)*c(HCl)

n(HCl) = n(NaOH) jvf. reaktionsskemaet.

Du ved, at du har 15mL af opløsningen med NaOH. Du kan dermed beregne koncentrationen:

c(NaOH) = n(NaOH) / V(NaOH)


Svar #2
03. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

thx


Skriv et svar til: Titrering [simpel opgave]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.