Matematik

HURTIGT HJÆÆÆLP

06. januar 2013 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det her rigtigt gjort af mig? 

- Tak på forhååånd! 

 

f (x) = 3x +3      løs ligning =  g (x) = 18

 

3x + 3 = 18

3x + 3 - 3 = 18 - 3

3x = 15

 

15/3

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Er f(x) den samme som g(x)?


Svar #2
06. januar 2013 af Anne1241 (Slettet)

Nej, jeg har fundet f (x) = 3x +3 ud fra to punter, nu skal jeg løse ligningen g (x) = 18 - som udfra mit sigt betyder at jeg skal løse en normal 1.gradsligning

- Men spørgsmålet er om det er rigtigt det' jeg har gjort? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2013 af AMelev

Men det hjælper jo ikke meget at løse ligningen f(x) = 18, når det er g(x) = 18, du skulle løse.

Er g givet ved en ret linje, hvor du har valgt to punkter ud og beregnet forskriften? Hvis ja, så er det g, du bestemmer forskrift for - ikke f.

Du kan også bare udnytte, at g(x) er 2. koordinat til det grafpunkt, der har x som 1. koordinat - med mindre da, at grafen ikke dækker det område, du er interesseret i.
Du skal altså bestemme det eller de punkter på grafen, der har 18 som 2. koordinat, og så aflæse det/de fundne punkters 1. koordinat(er).

Ligningen 18 = 3x+3 er løst korrekt, hvilket du kunne have overbevist dig om ved check i dit cas-værktøj.


Skriv et svar til: HURTIGT HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.