Matematik

skæringspunkt mellem tangterne...

08. januar 2013 af Hijsa - Niveau: B-niveau

Hej :)

Denne opgave giver mig vanskeligheder:

Linjen y=2x-8 skærer parablen y=x2-7x+10 i to punkter.
Bestem skæringspunktet mellem tangenterne til parablen i disse to punkter.

Jeg har fundet koordinaterne til skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer: (3,-2) og (6,4). Men hvad så nu?

Jeg har set på andre svar af samme spørgsmål, og de siger at man nu skal finde tangenterne t1 og t2, til parabelen i de to skæringspunkter, men det forstår jeg ikke?


Svar #1
08. januar 2013 af Hijsa

Ingen ? :/


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

I hvert af de to skæringspunkter har parabelen en tangent. Der er derfor tale om to tangenter t1 og t2. Bestem ligningerne for de to tangenter, og bestem til sidst skæringspunktet mellem de to tangenter.


Svar #3
09. januar 2013 af Hijsa

Nårh, nu jeg med :) Tusind tak! Så man bestemmer skæringspunkter mellem tangenterne ved at sætte dem lig hinanden? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. januar 2013 af mathon

og bør give

                           S = ( (9/2) ; -(5/4) )


Svar #5
11. januar 2013 af Hijsa

#4, fedt. Det var også det jeg fik :)


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem tangterne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.