Fysik

Enheder

13. januar 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har følgende enheder, spm jeg gerne vil have omregnet til SI-enheder:

PHz

aJ

Står P for peta, som er 1015?

og a er det atto, som er 10-18 ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. januar 2013 af mathon

 

                  1 PHz = 1015 Hz

                  1 aJ = 10-18 J

 


Svar #2
13. januar 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har følgende data:

f/PHz         Ekin/aJ

1,17           0,11

1,32           0,21

1,65          0,42

1,90          0,56

2,13         0,74

Hvis jeg skal finde plancks konstant, vha. af en lineær regrassion, hvilken enhed har den så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2013 af mathon

 

                   enhedsmæssigt
                                                          [H] = (10-18 J) / (1015 Hz) = 10-33 J·s

 

    den lineære regression giver

                                                                y = 0,6431·x - 0,6428

    dvs
                                                                h = 0,6431·10-33 J·s = 6,431·10-34 J·s


Svar #4
13. januar 2013 af mimok (Slettet)

Hvis det nu ikke omregne til SI-enheder? hvordan finder jeg så enheden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2013 af hesch (Slettet)

#4:  P ( Penta ) og a ( atto ) kaldes for prefixer. En SI-enhed med prefix er stadig en SI-enhed.

Spørger du om hvad prefixet svarende til 10-33 er ?

Hvis du kan finde dette i en tabel, og anvender det, giver du din lærer grå hår i hovedet med at finde ud af hvad det betyder.   :)


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.