Matematik

Ligning for tangent med bestemt hældning

14. januar 2013 af Chili2312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder: 

Angiv ligningen for tangenterne til funktionen f(x)=x^3, der har hældningen 3.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Det burde være nemt nok, men er på helt bar bund og eksemplet i min bog giver ingen mening. 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af nielsenHTX

f '(x) siger noget om hældningen af f(x) så løs først

f '(x)=3

og brug så tangentligningen i hver af de x-værdier som du fandt.

tangentligningen er

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0)   hvor x0 er fast.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af mathon

tangentens ligning
er
               y = f '(xo)•x + b     med hældning  f '(xo)                           

    løs
              f '(xo) = 3
           


Svar #3
14. januar 2013 af Chili2312 (Slettet)

Aaah, det er sådan, okay! Nu giver det mening! 

Tak! :D


Skriv et svar til: Ligning for tangent med bestemt hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.