Matematik

sæt nr. 8

14. januar 2013 af kristijanfilipov (Slettet) - Niveau: 8. klasse

på et kort tegnet i målestoksforholdet 1:250.000 er vejlængden mellem to byer 5,4 cm. hvor lang tid er en billist om at køre fra den ene by til den anden. hvis han køre med 80 km/t hele vejen håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har allerede spørgsmålet kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1291128


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Er meget usikker på, om min udregning er korrekt:

1 cm på kortet svarer til 250.000cm=2,5km i virkeligheden

Tid=afstand/hastighed

2,5km/80km*60=ca 1,8 minut

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven er besvaret i en af de andre parallel-tråde.

Du begår en fejl ved at antage, at afstanden er 2,5 km. Det er 1 cm på kortet, der svarer til 2,5 km. Men afstanden på kortet er jo 5,4 cm.


Skriv et svar til: sæt nr. 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.