Matematik

sæt nr. 8

14. januar 2013 af kristijanfilipov (Slettet) - Niveau: 8. klasse

på et kort tegnet i målestoksforholdet 1:250.000 er vejlængden mellem to byer 5,4 cm. hvor lang tid er en billist om at køre fra den ene by til den anden. hvis han køre med 80 km/t hele vejen håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte nye tråde med den samme opgave, du allerede har kørende i en anden tråd.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1291128


Svar #2
14. januar 2013 af kristijanfilipov (Slettet)

kan du så ik hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

Den faktiske vejlængde er således

     Δs = 5.4 cm * 250000 = 1350000 cm = 13500 m = 13.5 km

Du kan beregne køretiden, idet du kender både strækningen (udregnet ovenfor) såvel som hastigheden (givet i opgaven) ved formlen:

     Δt = Δs / v = 13.5 km / (80 km / t) = 0.16875 t = 10.125 min = 607.5 s


Skriv et svar til: sæt nr. 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.