Matematik

HJÆLP TIL EKSPONTIALE FUNKTIONER!!

15. januar 2013 af Lauholm (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke komme videre med denne opgave:

Grafen for en ekspontialfunktion f(x) går gennem punkterne P(3.1) og Q(-1.16). Bestem en forskrift for f(x)...

 

Her vil jeg så tage formlen: Y = b * a^x

Men hvad så?? Håber virkelig der er en derude der vil hjælpe mig, da jeg ikke kan komme videre - på forhånd tak!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af SuneChr

 (I)   1  = b·a3

(II)  16 = b·a-1

(I) divideret med (II)      1/16  =  a4   ⇒   a = 1/2

Indsæt nu a i (I) eller (II) for at finde b.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL EKSPONTIALE FUNKTIONER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.