Matematik

funktionen...

15. januar 2013 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave der lyder sådan:

Afkølingen af en bestemt kop te kan beskrives ved funktionen   H(t)=18+69*e-0,0491*t

hvor t angiver antal minutter efter, at teen er blevet stillet til afkøling, og er teens
temperatur (målt i grader celsius) til tiden t.

a) Bestem teens temperatur efter 20 minutter, og bestem, hvor mange minutter, der går,
før teens temperatur er 60 grader celsius?


b) Bestem den hastighed, hvormed teens temperatur aftager efter 2 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af mathon

a)
                   H(20) = 18 + 69*e-0,049120


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn H(20) , og løs ligningen H(t) = 60 .

b) Beregn H'(2) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2013 af mathon

b)
        beregn
                             H '(t)
        og
               beregn
                             H '(2)

 


Svar #4
17. januar 2013 af linma (Slettet)

kan du uddybe dig lidt mere i opgave b? altså skal jeg differentiers f(2) ?? også har du skrevet f(t)??men hvad er det så??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal differentiere funktionen H(t). Der er ikke omtalt nogen funktion f(t) her.


Skriv et svar til: funktionen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.