Matematik

Hej, er i gang med eksam opgave B, kan i hjælpe :)

16. januar 2013 af mikejames001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kun spørsmål B i begge opgave har jeg brug for hjælp til :)

Opgave 10C
En funktion f er givet ved forskriften
f (x) = −0,4x3 + 2,5x2 − 3,7x +1,1
a) Bestem f '(x) og benyt denne til at vise, at f ikke har ekstremum i x = 1.

A) f (x) = −0,4x3 + 2,5x2 − 3,7x +1,1

    f´(x) =  -1,2x2 + 5x – 3,7

d= 52 – 4*(-1,2)*(-3,7)= 7,24

(-5± √((7,24)))/(-2,4)

x=0,96  eller x=3,2

f har derfor ikke har ekstremum i x = 1.

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i x = 1.

 

Opgave 8
En virksomhed producerer og sælger en vare til en fast pris på 1200 kr. pr. kubikmeter.
Omsætningen R kan derfor beskrives ved funktionen
R(x) = 1200x , x ≥ 0
hvor x er afsætningen i kubikmeter.
Omkostningerne C ved produktion af varen er givet ved funktionen
C(x) = 0,06x3 −18x2 + 2000x + 5000 , x ≥ 0
Overskuddet kan bestemmes ved
overskud =omsætning - omkostninger
a) Gør rede for, at overskuddet P kan beskrives ved funktionen
P(x) = −0,06x3 +18x2 − 800x − 5000 , x ≥ 0
og bestem, i hvilket interval overskuddet er positivt.

A) overskud  = omsætning – omkostninger
     Overskud = 1200x − 0,06x3 +18x2 − 2000x – 5000
   = 0,06x3 +18x2 − 800x – 5000
b) Bestem den afsætning, der giver maksimalt overskud og bestem dette overskud. se vedhæfte


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af peter lind

Opgave 10C  b) Ligningen for tangenten i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Opgave 8b Find O'(x) og løs ligningen O'(x) = 0


Svar #2
16. januar 2013 af mikejames001 (Slettet)

Altså er det sådan f'(x0)(x-x0)+f(x0)

1(1-1) +( −0,4*13 + 2,5*12 − 3,7*1 +1,1) ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2013 af peter lind

Nej x0 og y0 er tal, der er givet i opgaven x og y skal blive stående. De er variable


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

d= 52 – 4*(-1,2)*(-3,7)= 7,24

Hvordan bliver b= 52?


Skriv et svar til: Hej, er i gang med eksam opgave B, kan i hjælpe :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.