Kemi

har et spørgsmål jeg ikke kan finde ud af nogle der kan hjælpe

17. januar 2013 af masidi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvor stor procentdel af den oporindelige mængde sorbinsyre findes som sorbinsyres korresponderende base ved pH=6,5?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2013 af mathon

     sorbinsyre forkortes til
            HSorb

                    pH = pKs + log(n(Sorb-) / n(HSorb))

                    n(Sorb-) / n(HSorb) = 10pH-pKs = 106,50-4,76 = 55,0

                             n(Sorb-)               55
                    ------------------------  =   ----  = 0,982 = 98,2%
                    n(Sorb-) +n(HSorb)       56

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2013 af mathon

da der gælder

                                 a      c          a        c
                                --- = ---  ⇔  ----  = ---- 
                                 b      d        a+b    c+d


Skriv et svar til: har et spørgsmål jeg ikke kan finde ud af nogle der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.