Kemi

find pks

19. januar 2013 af thelight

Hej hvis nu jeg får at vide at jeg har en syreopløsning som har et pH = a

syrens koncentration får jeg også opgivet og denne er b

 

jeg skal så vise at syrens pKs er c som også er opgivet.

 

a,b og c er opgivet ...

 

kan det passe jeg skal bruge pufferligningen ? og hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af aatgsue (Slettet)

er der tale om et puffersystem, så bruger du puffer ligningen :)

 

det er meget nemmere hvis du skriver reaktionen op


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2013 af mathon

 

                             pH = -log(α • cs)                         α er protolysegraden

                             a = -log(α • b)

                            10-a / b = α

                           

      hvis 0<α<1
      foreligger der en
      puffer
                            pH = pKs + log((α / (1-α))

                            pKs = pH - log((10-a / (b -10-a)) = c

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2013 af mathon

dvs
                            pKs = a - log((10-a / (b -10-a)) = c


Skriv et svar til: find pks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.