Matematik

Ekspotentielle funktioner - Monotoni-forhold

22. januar 2013 af larsen4444 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad der bestemmer eksponentielle funktioners monotoniforhold.

Svar gerne hurtigst muligt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af mathon

              

                             f(x) = b • ekx      

                             f '(x) = b • k•ekx = k•(b • ekx

                           

              b>0
                           k<0     er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
                           k>0     er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

              b<0
                           k<0     er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
                           k>0     er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

                          
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den afledede af en eksponentialfunktion er proportional med funktionen selv og har derfor konstant fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af 123434 (Slettet)


Skriv et svar til: Ekspotentielle funktioner - Monotoni-forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.