Matematik
Integration ved substitution
Hej, jeg har to integraler, som jeg synes er meget svære at udregne ved substitution. Er der nogle der kan hjælpe med dem?
(Integralerne er vedhæftet)
På forhånd tak
Svar #1
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det drejer sig om

c) Benyt substitution u = πx , du = π dx
d) Benyt substitution u = x2+1 , du = 2x dx
Man skal huske at ændre integralets grænser, når man benytter substitution, med mindre man substituerer tilbage igen.
Svar #2
22. januar 2013 af RasmusDueholm (Slettet)
Hmm... mener ikke vi har lært at ændre integralets grænser. Kan du måske give et eksempel ?
Svar #3
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det er jo beklageligt, hvis I ikke har lært det ordentligt. Som jeg nævner, kommer man ofte om ved det ved at substituere tilbage igen.
I c) beregner man integralet 0∫3 sin(πx) dx og man kan benytte substitutionen u = πx , du = π dx . Når x gennemløber intervallet [0;3], gennemløber u = πx intervallet [0;3π]. Man har derfor
0∫3 sin(πx) dx = (1/π)·0∫3π sin(u) du = (1/π)·[-cos(u)]3π0 = (1/π)·(-cos(3π) + cos(0)) = (1/π)·(1+1) = 2/π
Skriv et svar til: Integration ved substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
