Matematik

ny elektrisk forsynings ledning

23. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

På en bestemt strækning planlægger man at sætte ny elektrisk forsynings ledning. Hvis man vælger en ledning med tværsnitsarealet x, målt i mm2 vil den samlede årlige udgift (til forretningen, varmetab,..) blive

f(x)=5000+40*x+900000/x 

den årlige udgift f(x) angives i euro.

a) bestem den årlige udgift, hvis man vælger en ledning med tværsnitsareal på 95mm2.

b) bestem det tværsnittsareal, der giver den mindste årlige udgift.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(95)

b) Find minimum for f(x) , x > 0 . Løs ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
23. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

hvordan finder jeg minimum for f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at finde ekstremum for funktionen f(x). Differentier funktionen og løs ligningen f '(x) = 0 . Læs #1.


Svar #4
23. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

okay, tak!


Skriv et svar til: ny elektrisk forsynings ledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.