Matematik

Målestoksforhold det skulle være nemt

24. januar 2013 af 1981jtak (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Målestoksforholdet er 1: 250000

Maja skal sejle fra Gudhjem til Christians ø

Hvor ca mange km er der fra Gudhjem til Christian ø

Har målt til 7 cm.

Vil i være sød at hjælpe mig, der skal helt skrevet en udregning og en forklaring. Som der er nem at forstå.
Tak på forhånd:-)

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2013 af SuneChr

7 cm på kortet svarer til  7·250000 cm = 17,5 km

Der går 100 000 cm på 1 km


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2013 af mathon

 

                         kort                      virkelig afstand

                        1 cm                   250000 cm = 2500 m = 2,5 km

                        7 cm                   7 • (2,5 km) = 17,5 km
                     


Svar #3
28. januar 2013 af 1981jtak (Slettet)

Hvor mange kliometer er forskellen cirka på den korteste og den længste afstand til christiansø?
25 km
17,5 km

Sejlturen tager 55 minutter
Med hvilken gennemsnitsfart (km/t) sejler færen?

62.000 gæster besøger hvert år christiansø i turistperioden. 1. Maj til 20 oktober
Hvor mange dage varer turist perioden?
Hvor mange gæster kommer der i gennemsnit om dagen i turistperioden?
Det kan jeg hellere ikke finde ud af:-( hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2013 af mathon

 

     Sejlturen tager 55 minutter       hvilken en af dem?


Svar #5
28. januar 2013 af 1981jtak (Slettet)

Med hvilken gennemsnitfart kmt sejler færgen

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2013 af SuneChr

På 55 min sejles 25 km

På 1 min sejles  25/55  km

På 60 min sejles  60·25/55  km/t

 

Fra d. 1/5 til d. 20/10 , begge dage incl., er der 173 dage.

På 173 dage kommer 62000 gæster

På 1 dag kommer, gennemsnitlig,  62000/173  gæster.


Skriv et svar til: Målestoksforhold det skulle være nemt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.