Matematik
faktoropløsning og rødder ?
29. september 2005 af
vierseje (Slettet)
hej vi er en gruppe der skal arbejde med faktoropløsning og rødder her i 1.g.
vi har undersøgt omkring emnet for at finde svar på hvad det er, men det vi finder er simpelthen for kompliceret... vi har en nogenlunde idé om emnet men mangler fuld forståelse.
Er der nogen der kunne give os en pædagogisk forklaring på almindelig dansk HVAD faktoropløsning og rødder er?
på forhånd tak
vi har undersøgt omkring emnet for at finde svar på hvad det er, men det vi finder er simpelthen for kompliceret... vi har en nogenlunde idé om emnet men mangler fuld forståelse.
Er der nogen der kunne give os en pædagogisk forklaring på almindelig dansk HVAD faktoropløsning og rødder er?
på forhånd tak
Svar #1
29. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Jeg kan ikke huske hvad faktoropløsning er, men en rod er når man kan sætte et tal ind i stedet for x så ligningen giver nul eks.
x^3-x^2-x-2=0
Prøv at indsætte 2 i stedet for x, resultatet skulle gerne give nul ergo er roden 2!
x^3-x^2-x-2=0
Prøv at indsætte 2 i stedet for x, resultatet skulle gerne give nul ergo er roden 2!
Svar #2
29. september 2005 af Duffy
HUrtigt og kort...
Lad eksempelvis en funktion f
være givet ved
f(x) = x^2 - x - 2
f kan så "faktor-opløses" i første-grads-faktorer:
f(x) = (x+1)*(x-2)
Dette gøres ved at
finde nulpunkterne for polynomiet f.
Nulpunkterne for f er polynomiets rødder.
De findes vha almindelig 2.grads-lignings-løsning.
x^2 - x - 2 = 0
x = -1 v x = 2
Så
(x+1)*(x-2) = 0
x = -1 v x = 2
Duffy
Lad eksempelvis en funktion f
være givet ved
f(x) = x^2 - x - 2
f kan så "faktor-opløses" i første-grads-faktorer:
f(x) = (x+1)*(x-2)
Dette gøres ved at
finde nulpunkterne for polynomiet f.
Nulpunkterne for f er polynomiets rødder.
De findes vha almindelig 2.grads-lignings-løsning.
x^2 - x - 2 = 0
x = -1 v x = 2
Så
(x+1)*(x-2) = 0
x = -1 v x = 2
Duffy
Skriv et svar til: faktoropløsning og rødder ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
