Matematik

Eksponentiel udvikling

28. januar 2013 af camillabjerre (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået en opgave der hedder: a.) Når x vokser med 3, så vokser y med 2%. Bestem grundtallet a.
Og jeg forstår simpelthen ikke spørgsmålet, håber der er nogen der kan hjælpe :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

                       
                        af
                                         y = b • ax
                  har du
                                         y2 = b • ax2
                                         y1 = b • ax1                     som ved division giver


                                         y2/y1 = ax2-x1

                                         1,02 = a3 .....osv....


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2013 af SuneChr


Svar #3
28. januar 2013 af camillabjerre (Slettet)

Mange mange tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.