Matematik

Stokastisk Variable

28. januar 2013 af Ballex214 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg fået følgende opgave og jeg håber I vil hjælpe mig (:

En Stokastisk Variable er normalfordelt X~N(30,5)      

 

Det vides at P(X ≤ r) = 50

bestem r.

 

Hvordan bestemmer jeg r?

På forhånd tak (:

p.s. jeg ved ikke X~N(30,5) er en nødvendig oplysning

 


Svar #1
28. januar 2013 af Ballex214 (Slettet)

P(X ≤ r) = 50%


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af jnl123

CDF for normalfordeling:

P(X<=x) = (1/2) * (1 + erf( (x-μ) / √(2σ2) ) )

Sæt lig med 0.5 og løs for x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af Jakobf95 (Slettet)

Benyt at normalfordelingen er symmetrisk omkring dens middelværdi.


Svar #4
28. januar 2013 af Ballex214 (Slettet)

Kan det passe r = 30 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2013 af jnl123

ja

for normalfordeling er P(X ≤ μ) = 50%


Svar #6
28. januar 2013 af Ballex214 (Slettet)

Tak (:

 


Skriv et svar til: Stokastisk Variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.