Matematik

Bevis for de Moivres formel

28. januar 2013 af lillianjuul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et godt bevis for deMoivres formel


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

de Moivre's formel siger, at for x reel og n heltallig gælder der

(\cos x + i \sin x)^n = \cos (nx) + i \sin (nx).\,

Benyt  Eulers formel

eix = cos(x) + i·sin(x)

og så

(eix)n = einx


Skriv et svar til: Bevis for de Moivres formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.