Kemi

Opgave om carbonmonoxid

28. januar 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an:

Los Angeles havde et carbonmonoxid niveau på 15 ppm. Et gennemsnitsmenneske indhalerer omkring 0,50 L luft pr. åndedræt og tager omkring 20 indåndinger pr. min. Hvor mange miligram carbonmonoxid skal gennemsnitsmennesket indhalere på 8 timer ved dette carbonmonoxid niveau? Antag at carbonmonoxid har en densitet på 1,2 g/L. (Hint: 15,0 ppm CO betyder 15,0 L CO pr. 106L luft). 

Tusind tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Det er egentligt en ret simpel opgave.

Du har givet, at mennesket i gennemsnit tager 20 åndedrag af 0.5L pr. Min.
Det svarer efter 8 timer til: 20*60*8 = 9600 åndedrag.
Det svarer til 4800 L luft på 8 timer.

Du har desuden givet, at der er 15L CO pr. 1000000L luft.
Dvs 1 L luft indeholder 15/1000000=0.00002L CO
Mennesket indånder altså 4800*0.00002=0.096L ren CO på 8 timer.

Det svarer til 1.2*0.096=0.1152g CO på 8 timer

Så kan du vidst godt omregne resten til mg...

Simpel men god matematik :-)
Håber det kunne hjælpe.

Svar #2
29. januar 2013 af Bladlus (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Opgave om carbonmonoxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.