Matematik

eksponentielle funktioner

29. januar 2013 af mathiasvinther (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En eksponentielt voksende funktion f har forskriften f(x) = 8*1,1125x

Bestem f(-3) og f(0).

b) Tegn grafen for f  .

c) Løs ligningen f(x) = 32 .

d)     Løs uligheden f(x) > 25

 

Har styr på a og b, aner ikke hvordan man skal regne c og d ud?

 

Opgave 3
En eksponentiel funktion f går gennem punktet (0,200) og falder med 15 % hver gang x vokser med 1.

a) Bestem en forskrift for f.

b) Løs ligningen

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Synes måske det lidt for let at skrive nogle opgaver og forvente et facit.. 

Det kan Wolframalpha vel gøre?..


hvor ligger problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg ?? c) Løs ligningen 8·1,1125x = 32 . Isoler x ved at tage log() på hver side.

 

Opg 3.

Den eksponentielle funktion har forskriften f(x) = b ·ax .

Det er oplyst, at f(0) = 200 og at f(x+1) = f(x)·(1 - 0,15) . Benyt dette til at bestemme konstanterne a og b.


Svar #3
29. januar 2013 af mathiasvinther (Slettet)

hvad mener du med at tage log() på hver side? tak for hjælpen btw :) 

Vil bare finde ud af hvordan jeg regner det ud 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2013 af mathon

 

                          at tage log() på hver side     =     at tage 10-tals-logaritmen på begge sider


                                                  8·1,1125x = 32                          divider med 8 på begge sider

                                                  1,1125x = 4                                tag logaritmen på hver side

                                                  log(1,1125x) = log(4)                  potensregel

                                                  log(1,1125)•x = log(4)                divider med log(1,1125)

                                                  x = log(4) / log(1,1125)              

                                                 

 


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.