Fysik

At finde strømstyrken

29. januar 2013 af Zeifox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg har et spørgsmål til en opgave jeg har fået. 

Jeg har fået til til opgave at beregne strømstyrken i en ledning når jeg kender modstanden, og den effekt der leveres. 

Skal jeg finde strømstyrken ved at benytte formlen I = P/U, eller skal jeg finde den ved at bruge joules lov I = √(P/R) og hvorfor?
Jeg får to forskellige svare når jeg udregner det. 

 

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

Du har regnet galt.  Begge formler kan anvendes, og skal give det samme resultat.

Men send opgaven og dine beregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2013 af mathon

 

                1)      P = R • I2

                2)      I = √(P/R)

 

 

Joule
                           P = U • I = R • I2    som er   1) og dermed 2)


Svar #3
29. januar 2013 af Zeifox (Slettet)

Jeg kunne heller ikke få det til at passe, så tænkte nok det var en regnefejl. 

En 20 meter lang forlængerledning med resistansen   skal benyttes til nogle udendørs elvarmere en kold sommeraften. Der skal leveres en effekt på1.500 W (230 V).

Jeg har fået I = P/U til 6,5 A

Mens jeg får I = √(P/R) til 43.3 A


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

En 20 meter lang forlængerledning med resistansen ? ? ?         ( Her mangler noget )


Svar #5
29. januar 2013 af Zeifox (Slettet)

whops, ser ud til at den ikke kan læse symboler fra word. 
Mostanden er 0.8 ohm.


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

De 1500W må gælde effektafsættelsen i elvarmerne.

Når talen er om 20 m ledning med en resistans, virker det som om du skal gøre rede for effekttab i ledningen og/eller spændingsfald i denne ?

Er det det opgaven drejer sig om ?

De 0,8 ohm er vel modstanden i ledningen, med der er jo også modstand i elvarmerne. Disse to modstande skal jo

adderes på en eller anden vis, afhængig af opgavens ordlyd.


Svar #7
29. januar 2013 af Zeifox (Slettet)

Det er korret, de oplysninger jeg skrev  i svar #5 er de eneste tilgængelige. Ud fra de oplsyinger skal jeg beregne strømstyrken, og derefter beregne den procentdel (af det 1500W) der er gået tabt. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

Man må så gå ud fra, at de 1500W forbruges ved en spænding på 230V. Heraf:

Rvarme = U2/P = 2302/1500 Ω= 35,27Ω

Rtotal = Rvarme + Rledn = 35,27 + 0,8 Ω = 36,07 Ω

I = U / Rtotal = 230 / 36,07 A = 6,376 A

Pvarme = Rvarme * I2 = 35,27 * 6,3762 W =1433,8 W

Pledn = Rledn * I2 = 0,8 * 6,3762 W = 32,5 W

Ptotal = 1433,8 + 23,5 W = 1457,3 W

Beregn nu procentdel af Ptotal ( forskellig fra 1500 W ) der er gået til ledningstab.


Svar #9
29. januar 2013 af Zeifox (Slettet)

Så er jeg med. Kan se at jeg har grebet det forkert an. Havde ikke taget højde for at man både skulle finde resistansen  i elvarmerne også. 
Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

Tastefejl:   Jeg har i #8 skrevet:

Ptotal = 1433,8 + 23,5 W = 1457,3 W

Der skulle have stået:

Ptotal = 1433,8 + 32,5 W = 1466, 3W


Skriv et svar til: At finde strømstyrken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.