Matematik

SIR model til SRP

01. februar 2013 af Ruglut (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder mit i min SRP uge og har fået en opgave om koblede differentialligninger og SIR modellen for.
Jeg har at vide i spørgsmålet at jeg skal kunne lave en model ud fra disse 3 funktioner og 2 konstanter:

S'(t) som er de syge

R'(t) som er de raske

I'(t) som er de immune

k er procent delen som en syg smitter raske

h er procent delen af syge som bliver immune

de tre funktioner jeg har fået hedder:

S'(t) = k * R(t) * S(t) - h * S(t) 

I'(t) = h * S(t)

R'(t) = -k * R(t) * S(t)

k,h > 0

Så jeg skal lave 3 grafer over tiden på den ene side og inbygger på den anden side. 

Håber der er en der kan hjælpe mig fordi min søster som går på uni kunne ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
01. februar 2013 af Ruglut (Slettet)

Har jeg godt kigget på det der bare er problemet er at hun har 3 konstante og jeg har 2... men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din opgave er da af helt samme natur. Man skal blot foretage en omdøbning af funktionernes og konstanternes navne.

Det, der i den anviste tråd kaldes (S , R , I , a , b , d) skal du kalde (R , I , S , k , h , h). Foretag følgende omdøbning fra tråden til din opgave:

S --> R
R --> I
I --> S
a --> k
b --> h
d --> h


Skriv et svar til: SIR model til SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.