Fysik

kinetiske energi omsættes til elektrisk energi.

03. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et vandkraftværk falder vandet 28 m. På et bestemt tidspunkt løber der hvert minut 1.600  m3 vand gennem turbinerne.
Bestem den elektriske effekt, som værket kan levere, hvis vi regner med at 60 % af vandets kinetiske energi omsættes til elektrisk energi.


Svar #1
03. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Kan nogle hjælpe mig med denne lille krølle? :D


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. februar 2013 af mathon

                     

                         Epot → Ekin → Eel

                         0,60 •V•ρ•g•h = Eel

                         0,60 • (1600 m3) • (1000 kg/m3) • (9,81 N/kg) • (28 m) = Eel

 

                         P = Eel / t

 

 


Svar #3
03. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Hvordan sætter du de tal ind på en lommeregner? :)

 

og hvad er Eel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2013 af mathon

 

                                           Eel = El-energi = elektrisk energi


Svar #5
03. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Tusind tak for hjælpen og god weekend! ( det der nu er tilbage af den) ;)


Skriv et svar til: kinetiske energi omsættes til elektrisk energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.