Matematik

Fordoblings konstanter funktioner=(Hjælp)

06. februar 2013 af Eddiarts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt lost i det her, men kan jeg ikke skrive en formel på denne måde?? 

på forhånd mange tak:)

 

I en skov plantes en bestemt type fyrretræer med en højde på 1,7 m. Til de er 15 år gamle, vokser træernes højde med 17,3 % om året.
A)Opstil en formel, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantningen.
 

F_((x) )=?1,7?_ •(0,173)^15=6,32m
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af PeterValberg

Det antages, at træerne udplantes år 0 og har da en højde på 1,7 m

f(x) = 1,7·1,173x   , 0 ≤ x ≤ 15

hvor x er antal år efter udplantning, målt i år
og f(x) er træets højde, målt i meter, som en funktion af alderen 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2013 af SuneChr

# 0   sidste linje.

1,7·0,173x  kan indlysende ikke være rigtig, idet roden,  0,173 < 1 , og potensen dermed aftager, jo større træets alder bliver.

Træerne vokser tværtimod, over tid, hvorfor 0,173 ikke kan være rigtig, men skal være > 1 .

Formlen er helt analog for kapitalvækst. Satte man penge ind, og lod dem trække renter, ville man ende med at kunne hæve et foruroligende lille beløb.


Skriv et svar til: Fordoblings konstanter funktioner=(Hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.