Matematik

Beregn vinklerne i firkant

10. februar 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der vil hjælpe mig med følgende opgave? :-)

Beregn vinklerne i firkant ABCD, når A(-5,3), B(4,10), C(12,-1) og D(1,-7)

Jeg har prøvet at beregne opgaven, ved hjælp af vektorer men synes ikke det giver mening, da jeg får nogle forkerte resultater? ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

Det er  en oplagt mulighed at bruge vektorer og det skulle virke. Hvad har du gjort ?


Svar #2
10. februar 2013 af N007 (Slettet)

Jeg har tegnet firkanten i et koordinat system og delt den op i 2 trekanter.... også har jeg fundet:

 

vektor a = (-5 over 3)

vektor b= (4 over 10)

vektor c= (12 over -1) 

vektor d= (1 over 7)

 

også finder jeg 

 

Vektor AB= (4-(-5),10-3)   = (9 over 7)

Vektor AC= ( 12-(-5), -1-3) = 17 over -4

Vektor AD= ( 1-(-5), 7-3)    = 6 over -10

og vinklen A

Cos(A) = (vektor AB * vektor AC) / (|AB| * |AC|)

Cos(A)= (9*8+17*(-4)) / (√(92+72) * √(172 + 42)) = 71,65    (burde det ikke give et mindre tal?)

Cos -1= / Det kan man ikke??

 

Ved ikke helt hvad der går galt? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af peter lind

AB·AC = 9*17+7*(-4)


Svar #4
11. februar 2013 af N007 (Slettet)

Hvordan, det forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2013 af peter lind

skalarproduktet mellem 2 vektorer a=(a1, a2) og b= (b1, b2) er pr. definitiom a1*b1+a2*b2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2015 af Muddisimsek (Slettet)

#3

AB·AC = 9*17+7*(-4)

Jeg står præcis med den samme opgave, og jeg ved ikk helt hvordan jeg skal lave den? kan du måske hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2015 af peter lind

Hvad er du i tvivl om ?


Skriv et svar til: Beregn vinklerne i firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.