Kemi

Beregn koncentration

11. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: C-niveau

25,0 mL HNO3 titreres med 13,3 mL 0,15 M NaOH

                                                          HNO3 (aq) + NaOH (aq)   --->  NaNO3 (aq) + H2O (l)

Ækvivalente mængder i mol               1                      1

n(HNO3) = n(NaOH) = c · V = 0,15 mol/L · 0,0133L = 0,001995 mol

c(HNO3) = n(HNO3) / V(HNO3) = (0,001995 mol) / (0,025L) = 0,0798 M

                  er dette forkert? Bogen siger, at facit er 0,789 M


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2013 af mathon

 

 

           titerligning
                                            (0,025 L)  • cs  = (0,0133 L) • (0,15 M)

                                            cs = (0,0133/0,025) • (0,15 M) = 0,0798 M


Svar #2
12. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

     ok tak :)

 

 min udregning var rigtig og bogens forkert!

 


Skriv et svar til: Beregn koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.