Matematik

Dette giver da ikke mening, gør det?

15. februar 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har fået et spørgsmål i en opgave, der lyder:

I en model for udviklingen af befolkningstallet i Mexico efter 2007 antages det, at den årlige vækstrate r er en funktion af tiden t (målt i antal år efter 2007), som tilfredsstiller differentialligningen


dr = - 0,025r
dt

og at r(0) = 0,017 .


a) Bestem r som funktion af t.

Er det rigtigt at man i stedet for at skrive dr/dt kan skrive r(t)?

Men det er jo netop t der skal bestemme r(t) og i differentialligningen er det r der er den uafhængige.

Hvad har jeg misforstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af peter lind

Du kan ikke bare erstatte dr/dt med r. Hvordan man løser sådan en differentialligning kan du se på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2013 af papas (Slettet)

dy/y = -0,025dx


Svar #3
15. februar 2013 af mmmille (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Dette giver da ikke mening, gør det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.