Matematik

Hvordan beregner jeg hc

16. februar 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

 

Jeg fuldstændig blank hvad angår den opgave som omhandler beregning af hc i en trekant. Jeg håber der er nogle, der kan hjælpe mig med det. Resultatet skulle gerne give 2,6

Jeg har vedhæftet filen med trekanten.

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet. Derfor gælder der

hc·c = a·b = 2T

Man kender a, b og c , så

hc = a·b / c


Svar #2
16. februar 2013 af la87 (Slettet)

Tuuuuuuuusind tak for hjælpen!

Men har bare lige et spørgsmål. Hvordan er du kommet frem til at det sådan man skal løse opgaven. Formlen? Hvor er det, du har den fra?

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den burde være velkendt. Det er formlen for beregning af trekantens areal

T = (1/2)·hc·c .

For en retvinklet trekant kan kateterne a og b ogs spille rollen som højde og tilhørende grundlinie. Derfor gælder der også

T = (1/2)·a·b

hvoraf man får formlen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2015 af 123434 (Slettet)

T=1/2*a*b=1/2*hc*c

a=3,1 b=4,7 og c=5,6

1/2*3,1*4,7=1/2*hc*5,6

7,285=2,8*hc

hc=7,285/2,8=2,6


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg hc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.