Matematik

Reducering af ligning

17. februar 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der én som vil være så rar at forklare mig, hvordan jeg reducere følgende udtryk?

 

4m - ((2m + n) - 4 (4m - 7n) + (2m -8n))


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2013 af peter lind

Gang ind i parenteserne, ophæv parenteser. Husk at hvis du ophæver en parentes med - foran skal du skifte fortegn på indmaden


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2013 af ChemistryIsKey

     4m - ((2m + n) - 4(4m - 7n) + (2m - 8n))

     4m - (2m + n - 16m + 28n + 2m - 8n)

     4m - 2m - n + 16m - 28n - 2m + 8n

     16m - 21n


Svar #3
17. februar 2013 af nelarsen (Slettet)

Hej Peter, tjek det her ud:

 

2m - n - 12m - 28n + 2m + 8n

Skal det se sådan ud, efter det du har beskrevet? :/

 

EDIT: Det fik jeg fucket grueligt op. Tak for jeres svar.

 

Hvis så at jeg har

(2a - 5b) (a + b) - (a -b) (2a + 5b) ->

bliver det så ikke 0?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2013 af mette48 (Slettet)

(2a - 5b) (a + b) - (a -b) (2a + 5b) ->

2a2+2ab-5ab-5b2-(2a2+5ab-2ab-5b2) =

2a2+2ab-5ab-5b2-2a2-5ab+2ab+5b2 =

0a2-6ab+0b2 = -6ab


Skriv et svar til: Reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.