Fysik

Opdrift af kasse.

18. februar 2013 af Mike9990 (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften, sidder med denne opgave som jeg fik lidt problemer med.

 

Opaven lyder således:

Vi har en hul kasse på 1000mm * 1000mm * 1000mm den er lavet i 6mm plade og svejsninger udgør 5% af kassens vægt.

Vægt:  


Ydrevæg   V = l * b * h
   V = 1000 * 1000 * 1000
   V = 1.000.000.000 mm3
   V = 1000 dm3

Indervæg   V = l * b * h
   V = 988 * 988 * 988
   V = 964430272 mm3
   V = 964,43 dm3

   1000 – 964,43   = 35,57 dm3
   35,57 * 1.05   = 37.35 kg

Hvor dybt stikker kassen i ferskvad med en massefylde på 1000 kg / m3

Fop = p * V * g
Fop = 1000 * 0.037 * 9.82
Fop = 363,34 N

 

Efter det kan jeg sku ikke rigtigt komme videre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2013 af hesch (Slettet)

Du finder, at volumen af kassemateriale = 35,57dm3 * 1.05   = 37.35 dm3

Men hvordan får du vægten af kassen til at være 37,35 kg

Er massefylden for kassematerialet = 1 kg/dm3 ?? 


Svar #2
18. februar 2013 af Mike9990 (Slettet)

Hovsa..

m = V * mf

m = 35,57 * 7,85

m = 279,22 kg

og så for at få svejsninger med som er 5% af kasses vægt.

279,22 * 1,05 = 293,18 kg

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2013 af hesch (Slettet)

Jamen så skal du have fortrængt 293,18 dm3 ferskvand.

Volumen = 293,18dm3 = bundareal * dybde   ⇒

Dybde = Volumen / bundareal

PS:  bundareal = ydre bundareal


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. februar 2013 af hesch (Slettet)

Opdriften svarer til vægten af den fortrængte vandmængde med massefylden 1kg/dm3. Derfor skal kassen fortrænge 293,18dm3 vand = 293,18kg vand.

Ydre bundareal = 1000mm * 1000mm = 10dm * 10 dm = 100dm2

Kassen stikker i dybden 293,18dm3 / 100dm2 = 2,9318dm.


Skriv et svar til: Opdrift af kasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.