Matematik

Formel

19. februar 2013 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af ChemistryIsKey

Med hvad?


Svar #2
19. februar 2013 af vleranda10 (Slettet)

Ups. Det gik vidst for hurtigt! Min fejl :-) 

Værsgo!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2013 af ChemistryIsKey

Informationerne passer med en eksponentiel vækst, hvor der er en vis bestemt procentvis stigning hvert år. Den generelle eksponentielle forskrift er

     f(n) = b · an

Hvor b er startværdien og a er vækstraten. Vækstraten findes ved

     a = 1 + 8% = 1 + 0.08 = 1.08

og b er jo givet i opgaven (200 individer). Derfor kan du nu skrive funktionen som

     f(n) = 200 · 1.08n

Hvor altså f(n) angiver antal skarver efter n år og n netop angiver disse år.


Svar #4
19. februar 2013 af vleranda10 (Slettet)

Tusind tak! Dejligt med en forklaring som både er kort og overskueligt :-)


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.