Matematik

Rumfang opgaver

19. februar 2013 af Ceerial (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan jeg regner opgave 4.4 og 4.5 på den vedhæftede fil?

Jeg er helt blank. 

Vedhæftet fil: IMG_1152.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af Masood5 (Slettet)

er r ikke 2,25 ?

og h er 9,5- 4,5= 5 ?

 

så skal du bare indsætte h og r i formlen :)


Svar #2
19. februar 2013 af Ceerial (Slettet)

Jeg skal lave opgaven i regneark. Så jeg ved ikke helt hvordan jeg stiller det op.

pi()*2,25^2*(4*2,25+3*5)/3

Er det det noget i den stil?


Svar #3
19. februar 2013 af Ceerial (Slettet)

Det passer for ikke, for det giver 127,23.

Resultatet skulle gerne blive: 6,7 cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Teægget bestå af en cylinder med radius r = 2,25 og højde h = 9,5-4,5 = 5,0 , samt to halvkugler hver med radius r = 2,25.

Teæggets rumfang er så

V = (4π/3)·r3 + π·r2·h

   = π·r2·((4/3)·r + h)

   = π·2,252·(4·2,25/3 + 5)

   = 127,23cm3


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er svaret på spm. 4.3 , der er 6,7cm .


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2013 af Masood5 (Slettet)

Lol..


Svar #7
19. februar 2013 af Ceerial (Slettet)

Ja, undskyld.

4.3 har jeg også brugt for hjælp til, hvordan ser beregning ud for at finde de 6,7 cm?

4.4 skal rigtigt nok give 127,23 så?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2013 af Masood5 (Slettet)

Ja jeg mener det seriøst, 100 kr på hvis det ikke giver 127 :p hehe. Ved ikke det min N-spire der regnede det ud, så må vi stole på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, svaret i #4 er korrekt for spm. 4.4

I 4.3 skal man finde diameteren af en kugle med rumfang 156cm3 . Man skal derfor isolere radius af formlen for rumfanget

V = (4π/3)·r3 , dvs

r = (3V/(4π))1/3 ,

og dermed findes diameteren

d = 2·r = 2·(3V/(4π))1/3 = 2·(3·156/(4·π))1/3 = 6,679cm

 


Skriv et svar til: Rumfang opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.