Fysik

Retlinet bevægelse ikke konstant acceleration

19. februar 2013 af sara0791 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 1. Retlinet bevægelse, ikke konstant acceleration
En bil udfører en retlinet bevægelse langs en X-akse. Bilen starter kørslen til tiden t = 0 i x = 0.

v(t)=vs*(1-e^(t/T))


Bilens fart v til tiden t kan beregnes af
Bilens position og acceleration til tiden t betegnes med henholdsvis x(t) og a(t).
- Spørgsmål A: Udled formler for både x(t) og a(t).

 

der er flere eksempler i min bog til det formål, men det med at accelrationen IKKE er konstant forvirrer mig meget. Og jeg har lidt svært ved at læse forklaringen i min bog da sproget er en smule kompliceret.

 

Håber nogen kan hjælpe mig og bærer over med mig da jeg er ny i udd. 

 

Kh Sara


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: At accelerationen er konstant ændrer ikke på, at

v(t) = s'(t)

a(t) = v'(t).


Svar #2
19. februar 2013 af sara0791 (Slettet)

mange tak for svaret.

 

Jeg kan ikke huske hvordan man udleder en funktion. Jeg har læst andre tråde herinde men jeg mp indrømme at det ikke hjælp mig særligt meget fordi jeg synes ikke at forklaringen var specifik nok,

skal denne formel bruges til noget i dette spg.? Den skal bruges i det næste sørgsmål som er i afleveringen men det kan jeg godt finde ud af derfor har jeg ikke lagt det ind,

v(t)=vs*(1-e^(t/T))

Hvad skal jeg starte med at gøre for UDLEDE funktionerne?

 

Mvh Sara


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du kender v(t), så skal du differentiere den for at finde a(t) og integrere den for at finde s(t).


Svar #4
19. februar 2013 af sara0791 (Slettet)

dvs. at jeg skal starte med at differentiere v(t)=vs*(1-e^(t/T)) da v'(t) = a(t)

og derefter integere den nye formel a(t), som er en ukendt integral så ender jeg med at have s(t)?

 

har jeg forstået det rigtigt?

Jeg har først adgang til en lommeregner i morgen så kan ikke tjekke det, men derfor hvis jeg har fremgangsmåden så er regningen nem.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal differentiere det kendte udtryk for v(t) for at finde a(t), da a(t) = v'(t) .

Tilsvarende skal man integrere det kendte udtryk for v(t) for at finde x(t) , hvor man benytter, at x(0) = 0 .

Der er ingen grund til at bruge lommeregner for at differentiere eller integrere funktionen. Funktionen indeholder en eksponentialfunktion.


Svar #6
19. februar 2013 af sara0791 (Slettet)

 okay jeg prøver i morgen.. Er lidt forvirret fordi jeg laver matematik samtidig.

 

Tusind tak for din hjælp. Hvis jeg ikke kunne finde ud af det så skriver jeg herinde igen i morgen, så håber jeg at du stadig følger med i tråden. Men jeg tror godt jeg kan, da din forklaring virker fin.

 

mange hilsner

'Sara


Skriv et svar til: Retlinet bevægelse ikke konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.