Matematik

Areal

20. februar 2013 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har fået stillet et spørgsmål og har givet et bud på det, men synes det giver et forkert resultat.

Jeg har vedlagt opgaven og besvarelsen i en fil og håber der er nogle, som ville kigge det igennem og se om de evt. kunne finde en fejl. 

På forhånd tak

Frederikke

Vedhæftet fil: Opgave5d.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af peter lind

Hvad er formen af pladen ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har ikke vedlagt hele opgaven.


Svar #3
21. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Pladens form se således ud:

 

Vedhæftet fil:IMG_0220.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Figuren består så af en halvcirkle med radius r der sidder på den store side i et trapez med siderne 2r og r og med højden h.

Figurens omkreds er så

πr + r + 2·√(h2 + (r/2)2) = L = 100

Heraf skal h så isoleres.

Du har antaget, at arealet er lig med 100.

Arealet af figuren er

A = (1/2)·h·3r + (1/2)·π·r2


Svar #5
22. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Men min radius er da alt for lille?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad mener du med det?


Svar #7
22. februar 2013 af UK343 (Slettet)

I mit forsøg på opgaven er radiussen alt for lille og højden for stor?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2013 af mathon

                                                


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du hentyder til det, du vedlagde i #0, har jeg jo gjort opmærsom på i #4, at det er helt forkert og skal laves om.


Svar #10
22. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Men forstår ikke, hvad det er, som er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs #4:

"Du har antaget, at arealet er lig med 100."

Ifølge opgaven er det omkredsen, der skal være 100 .


Svar #12
22. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Okay, så fremgangsmåden er rigtig, men der ska være omkredsen istedet for arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man kan da ikke sige, at din fremgangsmåde er korrekt. Du isolerer h af arealet og sætter det ind igen i arealet. Der er også fejl i dine udregninger, for du burde jo komme tilbage til A = 100 med din fremgangsmåde.


Svar #14
22. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Jeg mente bare om jeg var på rette vej.


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ikke specielt. Benyt fremgangsmåden med omkredsen i #4.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.