Matematik

Eksponentiel funktion

21. februar 2013 af EllenThygesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har disse opgaver jeg skal have lavet, men jeg har lidt problemer med at finde ud af hvordan jeg skal gøre. Kunne være fantastisk hvis der var nogle der kunne forklare mig det. :-) Jeg har vedhæft opgaverne som billede.

Det er mest spørgsmål nr. 1 og så 3 og 4. På forhånd tak! :)

Vedhæftet fil: qwer.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af mathon

       

1)
               f(x + 3,4) = 2•f(x)
hvorfor
               f(5 + 3,4) = 2•f(5) = 2 • 1,3 = 2,6
              

 

 


Svar #2
21. februar 2013 af EllenThygesen (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af mathon

2)

                         f(x) = b • 2x/X2 = b • 2x/3,4 = b • (21/3,4)x  =  b • 1,22613x

                         f(x) = b • 1,22613x
    og
                         f(5) = b • 1,226135 = 1,3

                                   b = 1,3 / 1,226135  =  0,469086


                         f(x) = 0,469086 • 1,22613x
 

 

          


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af mathon

3)

                         f(x) = 0,469086 • 1,22613x = 6,3

                                  1,22613x = 6,3 / 0,469086 = 13,4304

                                   ln(1,22613) · x = ln(13,4304)

                                   x = ln(13,4304) / ln(1,22613) = 12,7413


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2013 af mathon

4)

                                  (1 + ry) = aΔx

                                  (1 + ry) = 1,22613Δx         med x-tilvæksten Δx = 2

                                  1 + ry = 1,226132 = 1,50341

                                   ry = 0,50341 = 50,3%


                            f(x) øges med 50,3% når x-tilvæksten er 2


Svar #6
21. februar 2013 af EllenThygesen (Slettet)

Tusind tusind tak. :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.