Matematik

Rødder - uden hjælpmidler

21. februar 2013 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme monotoniforholdene i en funktion f(x) = 4 * ln(x) - (4/3) * x + 7

Jeg har differentieret den, og man skal sætte funktion f´(x) = 0 .. Men forstår ikke hvordan man får 2 x'er, når man regner det som en andengradsligning, nogle som kan forklare mig hvorfor?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen f '(x) = 0 , dvs.

(4/x) -(4/3) = 0 , dvs

4/x = 4/3 , eller

x/4 = 3/4 , og dermed

x = 3


Skriv et svar til: Rødder - uden hjælpmidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.