Matematik

Potens funktion

25. februar 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har virkeligt haft svært med dette

Hvor mange procent aftager x, når y vokser 15 %

F(x) = 3,6 * x-1,5


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

generelt

                                         (1 + ry) = (1 + rx)a

                                         (1 + rx) = (1 + ry)1/a

 

specifikt
                                         (1 + rx) = (1 + 0,15)-(2/3) = 0,911034

                                         rx = 0,911034 - 1 = -0,088966 ≈ -8,9%


                                         når y vokser 15 %, aftager x 8,9%
 


Svar #2
27. februar 2013 af Jessen133 (Slettet)

Hvorfor opløfter du med -2/3


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.