Matematik

Acceleration beregning

25. februar 2013 af mmesh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke forstå denne her opgave.. kan i forklare mig metode og løsning?

 

En bil accelererer med 3 m/s^2 over en strækning på 200 m, hvorved bilens hastighed ændres til 144 km/t.


1) Hvilken hastighed havde bilen før den begyndte at accelererer?


2) Hvor lang tid tog accelerationen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

kinematik

1)

                         144 km/h = 40 m/s

   
                          v2 - vo2 = 2 • a • Δs

   beregn vo

 

 

2)

                               v - vo
                         t =  ------
                                  a

                        


           

 

 

                      


Svar #2
25. februar 2013 af mmesh (Slettet)

Jeg prøvede at udregne opgave 1 men jeg fik et svar der ikke kunne være rigtigt.

Er dette de rigtige tal?

vedhæftet billede

Vedhæftet fil:vo2.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af mathon

 

 

                         v2 - vo2 = 2 • a • Δs

                         vo = (v2 - 2 • a • Δs)1/2

                         vo = ((40 m/s)2 - 2 • (3 m/s2) • (200 m))1/2 = 20 m/s


Skriv et svar til: Acceleration beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.