Matematik

Matematik lineær fkt.

26. februar 2013 af jeanluca (Slettet)

En fabrik producerer kortærmede og langærmede T-shirt. Om denne produktion
oplyser fabrikken:


a Når syerskernes løn og øvrige udgifter er betalt, tjener fabrikken 25 kr. på
en kortærmet T-shirt og 20 kr. på en langærmet T-shirt.
b. Produktionen af en kortærmet T-shirt tager 20 minutter, mens det tager
30 minutter at producere en langærmet T-shirt.
c. Fabrikken har 15 sversker ansat, der hver arbejder 37 timer om ugen.
d. Stofforbruget til en kortærmet T-shirt er 1,2 m og til en langærmet
T-shirt 1,5 rn.
e. Fabrikken kan højst få leveret 1800 m stof om ugen.
f, Man kan sælge lige så mange kortærmede T-shirt, som man kan
producere, mens efterspørgslen på langærmede T-shirt er på 900 stk. pr.
uge.
g. Fabrikken får højst leveret 1000 logoer til kortærmede T-shirt pr. uge.
Lad x1 betegne det antal kortærmede T-shirt, der produceres på en uge og lad x2
betegne det antal langærmede T-shirt, der produceres på en uge


Opgave 3.1 Tegn i et sædvanligt, retvinklet -koordinatsystem med en passende valgt
enhed linjerne l1 og l2 med ligningerne

l1: = 1000
l2: x=900

og redegør for sammenhængen mellem disse to linjer og udvalgte
produktions-oplysninger fra fabrikken.

Er det noget med 20*x1 = 1000 der skal tegnes ind?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det første store afsnit er oplysninger i en opgave i lineær programmering, hvor man skal oversætte oplysningerne til betingelser for de variable.

Oplysningerne ved Opg 3.1 er mangelfuldt formuleret. Man skal indtegne de to linier, hvordan de nu end er defineret.


Skriv et svar til: Matematik lineær fkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.