Matematik
Please vær sød at hjælpe/ tjekke!
03. oktober 2005 af
Kenny15 (Slettet)
Er der en sød sjæl der gider tjekke/ hjælpe mig med følgende (på forhånd mange tak):
En cirkel med en radius på 10 har centrum i punktet R(0,0).
Jeg skal bestemme ligningen for tangenten til cirklen i punktet A(-8,-6):
Jeg går ud fra at man skal udnytte, at radiusvektor er normalvektor til tangenten.
Jeg kalder liniestykket RA for vektor r og tangentlinien må så være r^(hat).
Mine udregninger:
r=(-6-0 over -8-0) <=> r=(-6 over -8)
n=(8 over -6)
a(x-xo)+b(y-yo)=0 <=> 8(x+8)-6(y+6)=0 <=> 8x -6y +28 = 0
En cirkel med en radius på 10 har centrum i punktet R(0,0).
Jeg skal bestemme ligningen for tangenten til cirklen i punktet A(-8,-6):
Jeg går ud fra at man skal udnytte, at radiusvektor er normalvektor til tangenten.
Jeg kalder liniestykket RA for vektor r og tangentlinien må så være r^(hat).
Mine udregninger:
r=(-6-0 over -8-0) <=> r=(-6 over -8)
n=(8 over -6)
a(x-xo)+b(y-yo)=0 <=> 8(x+8)-6(y+6)=0 <=> 8x -6y +28 = 0
Svar #1
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Du mener vist, at en retningsvektor for tangenten i A er 'r-hat' (som du så sidenhen betegner n). Vi har
r = RA = [-8,-6] (stedvektor for A)
Men herfra er der ingen grund til at bestemme tværvektoren til r, thi r er jo netop en normalvektor n for cirkeltangenten i A.
Herfra gør du blot, som du selv har foreslået, dog med n = r.
//Epsilon
r = RA = [-8,-6] (stedvektor for A)
Men herfra er der ingen grund til at bestemme tværvektoren til r, thi r er jo netop en normalvektor n for cirkeltangenten i A.
Herfra gør du blot, som du selv har foreslået, dog med n = r.
//Epsilon
Svar #2
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
I øvrigt så drop 'Please' fremover. Vi er trætte af at læse 'please, plz, hjælp' og lignende.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: Please vær sød at hjælpe/ tjekke!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
