Fysik

Energi

28. februar 2013 af mmesh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme i gang.. kan jeg få forklaret metode og resultat? Tak på forhånd.

----------------------

En tikrone bliver kastet ud fra Eiffeltårnet (300m). Den vejer 7 g.


Hvad er tikronens potentielle energi lige inden den bliver kastet?


Hvad er tikronens kinetiske energi i øjeblikket inden den rammer jorden?


Hvad er tikronens hastighed i øjeblikket inden den rammer jorden?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2013 af ChemistryIsKey

Punkt 1

Epot = m · g · h = 0.007 kg · 9.82 N/kg · 300 m = 20.622 J

Punkt 2 (energibevarelse)

Epot = Ekin = 20.622 J

Punkt 3 (energibevarelse)

Epot = Ekin

20.622 J = 0.5 · m · v2

v = sqrt((2 · 20.622 J) / 0.007 kg) = 242.73 m/s

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. februar 2013 af mathon

   der regnes tydeligvis uden luftmodstand

                  med nulniveau for den potentielle energi
                  i jordhøjde

  har du
                  Epot(h) = m • g • h


      Tikronens mekaniske energi er konstant

                  Emek = Epot +  Ekin

     som øverst er

                  Emek = Epot +  0

     som nederst er

                  Emek = 0 +  Ekin = (1/2) • m • vmax2

 

  hvoraf
                                     (1/2) • m • vmax2 = m • g • hmax

                                     vmax = (2 • g • hmax)1/2

                    

                               


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvis man regner det korrekt, finder man af

(1/2)mv2 = mgh ,

at

v = (2gh)1/2 = (2·9,82m/s2 · 300m)1/2 = 76,76 m/s

Dit resultat er √10 gange for stort.


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.