Matematik
Summations tegn
Hej alle herinde.
Jeg har et spørgsmål ang. summationstegnet.
Ud fra en mængde tal, {x1, x2, x3,..., xn}
Min lære hævder, at man kan skrive denne summation, ved at skrive i=1∑n=i Hvilket i virkeligheden er det samme som i=1∑1=n, hvilket betyder, at man kun vil udplukke tallet x1 da der her tale om summationen øvre og nedre grænse. Vi kender også samtidig til a=b, b=c, c=d, der vil det sige at a=d (underbygger min kritik til min lære)
Jeg mener, at man burde skrive n ved den øvre grænse hvis indekset ikke er kendt, eller man ikke har behov for at kende til indekset..
Det jeg vil frem til er; da a=d, der vil det sige i=1∑i=n⇔i=1∑n=1=x1... Men ved hans måde at opskrive summationen, summere vi da ikke hele talmængden, eller hvad?
Så her er mit spørgsmål; har min lære ret, eller har jeg?
Svar #1
04. marts 2013 af Stats
Hov... Det skal lige siges, til det ovenfor, at min lære mener, at summationen af en mængde tal kan skrives som i=1Σi=n og JEG mener at summetionen skal skrives som i=1∑n
Mvh Dennis Svensson
Svar #2
04. marts 2013 af SuneChr
Store sigma betyder
altså summen af alle elementerne i mængden .
# 1 Din notation er korrekt skrivemåde, men din lærers er ikke forkert i den forstand.
Svar #3
04. marts 2013 af Stats
# 2 Kan jeg få en uddybning på hvorfor hans ikke er forkert i den forstand?
Mvh Dennis Svensson
Svar #4
04. marts 2013 af SuneChr
Der bruges ikke ⇔ tegn, hvor du har skrevet det. Tegnet bruges kun til at sammenkæde logiske operationer og er ikke noget lighedstegn.
# 5 Hvis i = n = 1 er det kun det ene element a1 .
Svar #5
04. marts 2013 af Stats
# 4 Rigtig, men når man skriver n=i, så er det kun et etpunkts element, eller er det mig der er forkert på den?
Mvh Dennis Svensson
Svar #6
04. marts 2013 af Stats
Ok tak, så har min lære ikke ret. Jeg takker for din viden :)
Mvh Dennis Svensson
Svar #8
04. marts 2013 af hbhans (Slettet)
Din notation er den man almindeligvis bruger, men den er uhensigtsmæssig hvis man har brug for at variere grænserne for summen. Så er det bedre at skrive et logisk udtryk neden for summationstegnet, således:
∑1≤i≤nai
Skriv et svar til: Summations tegn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
