Matematik

Meget simpel ligning.

06. marts 2013 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er meget forvirret over hvordan: 

hvordan kan x^2-4x+x^2+2x-8=0

give: 2x^2-8 = 0

 

????


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af LeonhardEuler

Det er forkert. Den giver ikke det, du har skrevet.

 

2x- 2x - 8 = 0


Svar #2
06. marts 2013 af MrEr (Slettet)

denne ligning så:
x2 - 4x + (x + 1)2 + 2·(x + 1) - 11 = 0

 

den giver når man reducere den:

2x2 - 8 = 0

 

Det forstår jeg ikke :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2013 af LeonhardEuler

x2 - 4x + (x+1)*2+2*(x-1) - 11 = 0

x2- 4x +x+2+2x - 2 - 11 = 0

x- x -11 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2013 af papas (Slettet)

 x2 - 4x + (x + 1)2 + 2·(x + 1) - 11    = x2 -4x  +x2 +2x+1+2x+2-11= hvad du skriver tror jeg


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Angiv tydeligt, hvad der er eksponenter. Du mener sikkert ligningen

x2 -4x + (x+1)2 + 2(x+1) -11 = 0 , dvs.

x2 -4x + x2 + 2x + 1 + 2x + 2 -11 = 0 , eller

x2 -8 = 0


Svar #6
07. marts 2013 af MrEr (Slettet)

jeg tåger jo totalt rundt, jeg har glemt at angive hvad der er eksponenter!
 

x^2 - 4x + (x + 1)^2 + 2·(x + 1) - 11 = 0

Den skulle gerne være rigtig nu, jeg undskylder virkelig mange gange for at jeg har kokset rundt i det, på denne måde :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

I #5 skulle det være

2x2 - 8 = 0

til sidst, og denne ligning reduceres så til

2·(x-2)·(x+2) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. marts 2013 af AfghanBoy (Slettet)

x^2 - 4x + x^2 + 1 + 2x + 2x + 2 - 11 = 0

reduceret version :

2x^2 - 8 = 0

nu skal du begynde at isolere x, 1 led ad gangen!!!!!

2x^2 = 8

2x = 8^(1/2)

x = ( 8^(1/2) ) / 2

x = 1,41421..........

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er desværre ikke korrekt løst til sidst. Divider i stedet ligningen

2x2 = 8

med 2 på hver side

x2 = 4 = 22 , eller

x2 - 22 = 0 .

Ligningen faktoriseres da

(x-2)·(x+2) = 0 ,

hvoraf man aflæser de to rødder

x = 2 ∨ x = -2 .

 


Svar #10
07. marts 2013 af MrEr (Slettet)

Jamen det jeg ikke forstår er, hvordan man går fra: x^2 - 4x + x^2 + 1 + 2x  + 2 - 11 = 0

til:  2x^2 - 8 = 0 

Kan i forklare hvordan i reducere den? Jeg ved godt det er mega simpelt, men kan ikke gennemskue det :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. marts 2013 af papas (Slettet)

(x+1)2 = x2 + 1 +2x         du glemmer vist  de 2x

 


Skriv et svar til: Meget simpel ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.