Matematik

Funktioner

07. marts 2013 af emiliejuult (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder og en laver en matematikaflevering med en opgave, eg har virkelig svært ved.

Håber I vil hjælpe!!

f(x) = 2/3 (2 tredjedele) * x - 2

hvordan finder jeg f i minus 1. ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af mathon

 

                       f(x) = y = (2/3)x - 2

                                (y+2) = (2/3)x

                                x = f -1(y) = (3/2)•(y+2) = (3/2)•y + 3

     evt noteret
                                f -1(x) = (3/2)•x + 3


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.