Matematik

Linær funktion

04. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)
Nogen der kan forklare mig hvad Linær funktion er?

Og hvis jeg har en ligning der ser sådan her ud: y = 3,9345x + 18,621 er den så linær?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2005 af iinnaj (Slettet)

ja den er linær. en linær funktion er en funktion du kan skrive på formen
y=ax+b
så der er 3,934 =a og 18,621 =b

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2005 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Jeps, du har jo y=ax+b. En lineær funktion/linje = en lige linje. Du kan prøve at tegne den ind i et koordinatssystem...
Hvordan vil du have den til at bøje sig som i en parabel? Så skal du have noget i anden, ikke.

Svar #3
04. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

nåår ok tak! :) Hvordan tror i jeg kan formulere det hvis spørgsmålet lyder: Vi at temperaturen med god tilnærmelse er en linær funktion af tiden?

(y = Temperatur, 3,93 = Hældningskoefficienten, x = tid og 18,62 = Det punkt hvor linien skærer y-aksen).

Svar #4
04. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

vi=vis

Svar #5
04. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

Jeg har tegnet det ind i et kordinatsystem, hvor linien en lige (vil det ikke også sige den er linær?)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2005 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Øh, tror ikke helt jeg forstår hvad du mener. Vil du lave lineær regression, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2005 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Jo, hvis linje er lineær er den lige.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

hmm... hvordan har du tegnet den? Fordi det måske svært at ramme hældning på 3,93 i hånden.. Du ku jo evt. bruge din TI-89 og så overføre over til din computer og printe det ud, medmindre det hvad du har gjort :P

Skriv et svar til: Linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.