Matematik

Eksponentielt aftagende funktion. Hjælp!

08. marts 2013 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har problemer med en opgave. opgaven lyder sådan:

Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2.45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

 

a) Bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.

Altså jeg har startet med at lavet de 2,45% om til decimaltal: 0,0245

Så har jeg sagt 1-0,0245=0,9755

Så kan jeg ikke komme vider med opgaven derfra.

Jeg forstår heller ikke hvorfor jeg skal minuse 1 med 0,0245, da i den fil jeg har vedhæftet står at jeg skal plusse med 1? 

 

 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Clapou (Slettet)

Så vidt jeg kan se er det ikke en potensfunktion? Så vi lige har styr på det. 

Ja, nu hvor du har 0,9755 skal du bare lave en forskrift, så burde du kunne godt kunne regne den ud. Da det er 7 gram er det nemt nok forskriften lyder sådan her: f(t)=7*0,9755^t. Prøv at regne videre selv, spørg hvis du har brug for hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvert år falder indholdet med 2,45%. Efter 1 år er der så brøkdelen 1 - 0,0245 = 0,9755 af det oprindelige indhold tilbage. Efter yderligere 1 år er der så brøkdelen 0,9755 af indholdet ved 1-årsdagen tilbage, dvs. brøkdelen 0,97552 af det oprindelige indhold. Der er tale om en eksponentialfunktion ("renteformlen" med negativ rente).

Vær opmærksom på, at "at minuse" og "at plusse" er babysprog for at subtrahere og at addere.


Svar #3
09. marts 2013 af Merly (Slettet)

Mange tak, jeg har fundet ud af det (:


Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.