Fysik

energi,

09. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål til en opgave om energi

opgaven lyder

 

en bold kastes lodret opad med begyndelsesfarten 16,0 m/s. Når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grund af luftmodstanden faldet til 14,8 m/s

boldens masse er 152 g

hvordan beregnes boldens tab i mekanisk energi, ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ekin = ½*m*v2


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2013 af mathon

 

                               Etab = (1/2) • m • (v12 - v22)

                               Etab = (1/2) • (0,152 kg) • ((16,0 m/s)2 - (14,8 m/s)2)

 

............

        kg·m2
        ------ = J
           s2


Svar #3
09. marts 2013 af avengers (Slettet)

Ekin = 0,5 * 152 g * 16,0 m/s = 1216 J,

er dette da resultatet,?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2013 af hesch (Slettet)

Nej, det er startenergien.

Du skal indsætte massen m i kg, for at få enheden i J  = kgm2 / s2 , og du skal have v i anden.

Beregn nu slutenergien.  Træk de to tal fra hinanden, så har du forskellen = tabet i energi.


Svar #5
09. marts 2013 af avengers (Slettet)

nu kan jeg se det, jeg kiggede på den anden formel.

jeg har fundet ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2013 af hesch (Slettet)

Husk at kigge på enhederne. Resultatet i #3 kommer ud i enheden gm/s, og det er jo ikke Joule.


Svar #7
09. marts 2013 af avengers (Slettet)

et hurtigt spørgsmål,

hvor står v i formelen,?


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ekin = ½ * m * v2

Estart = ½ * m * v12,  Eslut = ½ * m * v22

Etab = Estart - Eslut = ½ * m * ( v1  v22 )

v1 = 16 m/s ,     v2 = 14,8 m/s


Svar #9
09. marts 2013 af avengers (Slettet)

godt, nu kan jeg se det,

tak


Skriv et svar til: energi,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.